Käenkoskentie 5 80130 Joensuu

040 354 7478

Ilma-vesilämpöpumput ja ilmalämpöpumput

Ilma-vesilämpöpumput ja ilmalämpöpumput

Tehokkaat ilma-vesilämpöpumput ja ilmalämpöpumput | Joensuu

Putki-Ykkösestä saa laadukkaat ilma-vesilämpöpumput ja ilmalämpöpumput asennettuna Joensuun seudulla. Käytämme laadukkaita merkkejä: Mitsubishi, Bosch ja Niebe, kuuluvat valikoimiimme. Kysy lisää vesi- / ilmalämpöpumpuista meiltä!

Ilmalämpöpumput

Ilmalämpöpumppu on tehokkaampi ja energiakustannuksiltaan alhaisempi kuin tavallinen sähkölämmitys. Pyydä tarjous ilmalämpöpumpusta meiltä!

Ilmalämpöpumpun asentaminen kannattaa jättää ammattilaiselle, sillä toimiakseen energiatehokkaasti se on asennettava oikein. Myös sähkötyöt vaativat erikoisosaamista.

Sisäyksikkö on hyvä asentaa mahdollisimman lähellä ulkoyksikköä. Ilmalämpöpumppu tulee asentaa sellaiselle paikalle, että lämmin ilma jakaantuu tasaisesti mahdollisimman laajalle alueelle. Sijoittamisessa kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi takan tai uunin sijainti. Keittiöön tai makuuhuoneeseen ilmalämpöpumppua ei suositella asennettavaksi.

Ilma-vesilämpöpumput

Ilma-vesilämpöpumppu toimii periaatteessa samoin ilmalämpöpumppu, mutta lämmöt ohjataan ilman sijasta veteen. Ilma-vesilämpöpumppu on kuitenkin hieman tavallista ilmalämpöpuppua energiatehokkaampi, sillä ilma-vesilämpöpumpulla voidaan lämmittää kodin käyttövesi samalla. Ilma-vesilämpöpumppua on kuitenkin hieman vaikeampi soveltaa jäähdytykseen kuin ilmalämpöpumppua.

Ilma-vesilämpöpumppu ottaa lämpöenergiansa ulkoilmasta. Se ei kuitenkaan yksistään riitä lämmittämään kylmänä kautena, vaan vaatii aina rinnalleen muun energialähteen.

Poistoilmapumput

Poistoilmalämpöpumppu ottaa lämmitysenergiaa talosta poistettavasta ilmasta. Poistoilmalämpöpumpulla poistuva lämpö siirretään tuloilmaksi, käyttöveden lämmitykseen tai vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. 

Poistoilmalämpöpumpulla ei voida kattaa koko talon lämmitystarvetta vaan se tarvitsee rinnalleen esimerkiksi polttopuuta. Poistoilmalämpöpumpulla saavutetaan yleensä noin 40 % säästöt suoraan sähkölämmitykseen verrattuna.

Ota yhteyttä

Jätä viesti tai pyydä meiltä tarjous.